Archive

Archive for the ‘Γενικά’ Category

Ψήφισμα ΔΣ για την αναγγελία του θανάτου του Γεωργίου Καραγιάννη, Ιδρυτή του ΙΕΛ

October 6th, 2015 No comments

Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Καθηγητή Γεωργίου Καραγιάννη, Ιδρυτή και πρώην Διευθυντή του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου και πρώην Προέδρου του Ε.Κ. «Αθηνά», το ΔΣ του Συλλόγου Ερευνητών του ΕΚ Αθηνά αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα
  2. Να εκφράσει στην οικογένειά του ειλικρινή συλλυπητήρια
  3. Να παραστούν εκπρόσωποί του στην επικήδειο τελετή
  4. Να καταθέσει στεφάνι σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του
  5. Να κάνει δωρεά στη μνήμη του σε κάποιο ίδρυμα
  6. Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου

Για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, ο Καθηγητής Γεώργιος Καραγιάννης υπήρξε και θα παραμείνει πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα επιμονής, υπομονής και ήθους, υπόδειγμα επιστήμονα και ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στη γνώση, αλλά και στην υποστήριξη της Ελληνικής Γλώσσας με πρωτότυπους τρόπους, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Η μνήμη του παραμένει ζωντανή και θα αποτελεί υπόδειγμα και έμπνευση για όλους μας.

Categories: Γενικά Tags:

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Ερευνητών / ΕΛΕ ΕΚ “Αθηνά”, 4/11/2014

November 10th, 2014 No comments

Την Τρίτη 4/11/2014 και ώρα 11πμ πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ερευνητών / ΕΛΕ του ΕΚ “Αθηνά”. Η συνέλευση ήταν εκλογοαπολογιστική. Παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του ΔΣ του Συλλόγου και εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός. Συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του Ερευνητικού Ιστού (Νέος νόμος ΕΤΑΚ, ίδρυση νέων Ερευνητικών Κέντρων) και του ΕΚ “Αθηνά”. Δείτε σχετικά κείμενα: παρακάτω:
Πρακτικά της ΓΣ
Πεπραγμένα του ΔΣ, 10/2012-10/2014
Οικονομικό απόλογισμό, 10/2012-10/2014

Categories: Γενικά Tags:

Θέσεις Συλλόγου Ερευνητών / ΕΛΕ ΕΚ “Αθηνά” για το νομοσχέδιο ΕΤΑΚ

October 21st, 2014 No comments

Η Ερευνητική Κοινότητα έχει κατ’ επανάληψη προβάλει την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου της Έρευνας και Καινοτομίας ως καταλύτη για την ανάκαμψη της χώρας. Αντί για αυτό, τα τελευταία χρόνια η επένδυση στα Ερευνητικά Κέντρα (ΕΚ) της χώρας διαρκώς υποβαθμίζεται.
Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία αποτελούσε σημαντική ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση και για αυτό τον σκοπό υποστηρίξαμε ενεργά τη διαδικασία με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων κατά τη διαβούλευση που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013.
Σήμερα, περισσότερο από 10 μήνες μετά τη λήξη της διαβούλευσης εκφράζουμε την απογοήτευσή μας καθώς το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αποτυγχάνει να προωθήσει τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν, ακυρώνοντας την ουσία της διαβούλευσης και περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το ρόλο της Ερευνητικής Κοινότητας στην προώθηση της Έρευνας και Καινοτομίας. Το ΔΣ του Συλλόγου Ερευνητών / ΕΛΕ “ΕΚ” “Αθηνά” απέστειλε επιστολή προς την Κυβέρνηση, Κόμματα και Φορείς εκφράζοντας αναλυτικότερα τις θέσεις του για τα ζητήματα αυτά εν όψει της προώθησης προς ψήφιση του νομοσχεδίου ΕΤΑΚ. Δείτε την επιστολή και προηγούμενες παρεμβάσεις εδω:

20/10/2014, Αποδέκτες: Αρμόδια Υπουργεία, ΕΣΕΤ, Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Βουλής, Επιτροπή Έρευνας Βουλής, Πρόεδροι Ερευνητικών Κέντρων, Πολιτικά Κόμματα, ΕΕΕ, Πρόεδρος και ΔΣ ΕΚ “Αθηνά”, Μέλη Συλλόγου Ερευνητών / ΕΛΕ ΕΚ “Αθηνά”, Θέμα: Θέσεις ΔΣ Συλλόγου Ερευνητών / ΕΛΕ ΕΚ “Αθηνά” για το Σχέδιο Νόμου “Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις.

30/12/2013, Αποδέκτης: ΔΣ της ΕΕΕ, μέλη Συλλόγου Ερευνητών / ΕΛΕ ΕΚ “Αθηνά”, Θέμα: Διαβούλευση ΕΤΑΚ

2/8/2013, Αποδέκτης: Σώμα Ερευνητών ΕΚ “Αθηνά” και ΔΣ ΕΚ “Αθηνά”, Θέμα: Αναδιαμόρφωση του Ερευνητικού Ιστού

Categories: Γενικά Tags:

Θέσεις Συλλόγου Ερευνητών / ΕΛΕ ΕΚ ‘Αθηνά’ για τον Ερευνητικό Ιστό και τη Διαβούλευση ΕΤΑΚ

December 30th, 2013 No comments

Ο Σύλλογος Ερευνητών / ΕΛΕ του ΕΚ ‘Αθηνά’ έχει εκφράσει αρκετές φορές τη θέση του πώς υποστηρίζει σθεναρά οποιαδήποτε προσπάθεια θα οδηγήσει προς την ενίσχυση των πρακτικών ακαδημαϊκής ελευθερίας στα Ερευνητικά Κέντρα με αναβάθμιση του ρόλου, της συμμετοχής αλλά και της ευθύνης του Ερευνητή, κατά αναλογία του Νομικού Πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΙ/ΤΕΙ σε σχέση με τη συμμετοχή και τoν ρόλο των μελών ΔΕΠ/ΕΠ. Ο Σύλλογος συμμετείχε στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο ΕΤΑΚ:

Η μερική επικάλυψη της περιόδου της διαβούλευσης με την περίοδο των εορτών έχει δημιουργήσει δυσκολίες στην αποτελεσματικότητα της διαβούλευσης. Ο Σύλλογος διαπιστώνει πώς στο κείμενο της διαβούλευσης υπάρχουν μεν ορισμένα βήματα προς θετική κατεύθυνση, συνολικά όμως το νομοσχέδιο δεν τολμά την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και της ευθύνης των Ερευνητών. Οι παραπάνω θέσεις του Συλλόγου έχουν αναρτηθεί στον ιστοχώρο της Διαβούλευσης:

http://www.opengov.gr/ypepth/?p=1801

Συναφείς είναι και οι παρακάτω σχετικές επιστολές:

Categories: Γενικά Tags:

Φρίντα Χαραλαμποπούλου

May 20th, 2013 No comments

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΚ “Αθηνά”

Με αφορμή την αναγγελία του χαμού της συναδέλφου και φίλης Φρίντας Χαραλαμποπούλου, Ερευνήτριας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, το ΔΣ του Συλλόγου Ερευνητών του ΕΚ Αθηνά αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.      Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα
2.      Να εκφράσουν τα μέλη του τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της
3.      Να παραστούν εκπρόσωποί του στην επικήδειο τελετή, καταθέτοντας στεφάνι σε ένδειξη τιμής στη μνήμη της
4.      Να κάνει δωρεά στη μνήμη της σε αντικαρκινικό ίδρυμα
5.      Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου

Η Φρίντα Χαραλαμποπούλου ήταν ένα από τα παλαιότερα και αξιότερα στελέχη του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου. Υπήρξε εξαιρετική ερευνήτρια, υπόδειγμα συναδέλφου, διακριτική φίλη, ευγενής άνθρωπος και πολύ γενναία στη μάχη της με τη νόσο. Θα μας λείψει πολύ. Η μνήμη της θα είναι πάντα ζωντανή και θα αποτελεί υπόδειγμα και έμπνευση για όλους μας.

 

Categories: Γενικά Tags:

Εκλογή εκπροσώπου ερευνητών Ε.Κ. “Αθηνά”

May 20th, 2013 No comments

Τη Δευτέρα 15/4/2013 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των ερευνητών του Ε.Κ. “Αθηνά”. Μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήταν οι Ελένη Ευθυμίου, Στέλλα Μαρκαντωνάτου και Μαρία Τζεβελέκου. Οι εκλογές ανέδειξαν εκπρόσωπο των ερευνητών την Αγγελική Φωτοπούλου με αναπληρώτρια εκπρόσωπο τη Μαρία Γαβριηλίδου. Ο σύλλογος εύχεται καλή επιτυχία στην εκπρόσωπο και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο των ερευνητών !

Categories: Γενικά Tags: